Whiskyspot arrangerar Maltwhisky-VM. 135 destillerier från hela världen gör upp om titeln ”Världens bästa maltwhisky”. 35 provningar över hela Sverige. Juryn utgörs av whiskyälskare som blindprovar och röstar fram den bästa whiskyn. Läs mer på www.whiskyspot.com

                                     

Malt-VM REPLAY – Halmstad 27 april

Clever PEAT Monster ARDBEG 
Ardbeg är kultmalten som blivit stor. Nu planeras den första utbyggnaden i historien som kommer att landa destilleriet på över 2 miljoner liter årligen. Ryktet som Islays värsting består. Malten röks till förskräckliga 58 ppm men karaktären vänder i andrapannan som har en refluxanordning som lättar upp destillatet.

TEN är klassikern som på senare år fått sällskap av en rad temamalter med intressanta fatkonstellationer. Vi testar sherry-klassikern Uigeadail som kommer vid fatstyrka med all kraft i behåll. Ännu mer intressant är nyaste tillskottet till standardlinjen An Oa där blender Brendan McCarron använt nyeksfat för att förstärka rökigheten. Javisst är det sant! Jag har originalstoryn om hur whiskyn blev till som ska berättas. Varmt välkommen på en höjdarprovning i rökens tecken!

-Henrik Aflodal
                                       

WHISKY

Huvudmalt

  • Ardbeg An Oa 46,6%
  • Ardbeg Uigeadail 54,2%

Supporter-malter

  • Westland Peated 46% (USA)
  • Kavalan Concertmaster Port Cask 40% (Taiwan)
  • Kura Rum Cask 40% (Japan)
  • Balvenie 12 år Single Barrel First Fill 47,8%

TID & PLATS

  • 27 april kl 18.30 Halmstad

Arrangeras i samarbete med 
Halmstad Whisky Society

PRIS

Pris: 350 SEK

Islays mest ärrade rökveteran är Ardbeg. Alltid en blending-malt. Ett nödvändigt ont för de stora blended-husen. Men de oerhörda röknivåerna har gjort att whiskyn haft svårt att få ihop ekonomin. Följden har varit att underhållet sackat efter. Till slut tvingades branschens stora företag bilda en stiftelse för att stötta fabriken. I slutet av 1990-talet köpte i alla fall Glenmorangie stället med målet att för första gången i historien saluföra whiskyn som singelmalt. Och det har gått bra. Ardbeg Committee befolkas av whiskybranschens mest hängivna supportrar. Volymerna har sakta ökat och med nye blender Brendan McCarron som verkar ha den där viktiga fingertoppskänslan för kvalitet och god smak går ikonen en lysande framtid till mötes.


 
Anmälan:
Clever Peat Monster ARDBEG

Halmstad 27/4 2019

Välj event

För- & efternamn

Telefon

E-post

Person 2

Person 3

Person 4

Person 5

Person 6

Person 7

Person 8

Betalsätt

Presentkort?

Har du presentkort och vill gå på en provning? Gör så här:

  1. Anmäl dig/er till provningen. Välj presentkort under betalsätt.
  2. Betala in eventuellt överstående belopp.
  3. Kom ihåg att överlämna presentkortet till Henrik Aflodal i samband med själva provningen.