Whiskyspot arrangerar Maltwhisky-VM. 135 destillerier från hela världen gör upp om titeln ”Världens bästa maltwhisky”. 35 provningar över hela Sverige. Juryn utgörs av whiskyälskare som blindprovar och röstar fram den bästa whiskyn. Läs mer på www.whiskyspot.com

                                     

VM-provning V – Landskrona 15 mars

The Deveron Summit 
Deveron heter floden som mynnar i Nordsjön vid Banff. Destilleriet invid havet heter Macduff men lånar flodens namn till singelmalt. Ägaren heter Dewar och har nyligen uppgraderat både flaska och innehåll. Malten är fortfarande lätt i stilen men mer elegant.
Närmaste utmanare än kustmalten Glenglassaugh, nyuppstartad efter en tids dvala. Och från Orkney kommer Scapa som tillhör Chivas-gruppen. Resterade crew anländer från Diageo. Classic Malts Cragganmore som är stramare i stilen, och maltjublande Cardhu kopplad till Johnnie Walker samt Bell’s mer anonyma Dufftown Distillery.

Ett relativt lättspelat gäng och därför svårt att förutsäga resultatet. Deveron är titelwhisky men ingalunda självskriven på pallen. Dufftown som egentligen är rätt slätstruken har en riktigt bra utgåva. Och respektabla Cragganmore är en tydlig och karaktärsfull singelmalt. Glenglassaughs nya destillat är sötaktigt och infriande. Men Cardhu är kanske vassast av alla? Tappningarnas dagsform spelar in när det är så här jämnt smakmässigt. Och Scapas friska godsak lär få anhängare. Ett lustfyllt juryarbete väntar för skåningarna. Varmt välkommen!

-Henrik Aflodal
                                       

WHISKY, tävlande

Huvudmalt

  • Deveron från Macduff

Utmanas av

  • Cardhu
  • Cragganmore
  • Dufftown
  • Glenglassaugh
  • Scapa

TID & PLATS

  • 15 mars kl 18.30 Landskrona

Arrangeras i samarbete med 
WorldWhisky.se

PRIS

Pris: 350 SEK
Medlemspris: 295 SEK*
*Förmånligt pris för Whiskyspot-medlemmar & Aflodal's Friends

Deveron är en nykomling i Sverige. Efterkrigsdestilleri uppfört på 1960-talet av den kände destilleriarkitekten Delmé-Evans. Länge populär i framförallt Frankrike där ägarens William Lawson är en av storsäljarna bland blended Scotch. Nuvarande position i Dewar-familjen innebar en nytändning för några år sedan då Last Great Malts lanserades. Firman rika lager av whisky möjliggör åldersbaserade utgåvor i en tid på no-age-statement ökar. Deveron finns att köpa reguljärt upp till 30 år. Singelmalten har dessutom hög profil på flygplatserna. Totalt saluför men 6-8 olika versioner.


 
Anmälan:
Malt-VM The Deveron Summit

Landskrona 15/3 2018

Välj event

För- & efternamn

Telefon

E-post

Person 2

Person 3

Person 4

Person 5

Person 6

Person 7

Person 8

Betalsätt

Presentkort?

Har du presentkort och vill gå på en provning? Gör så här:

  1. Anmäl dig/er till provningen. Välj presentkort under betalsätt.
  2. Betala in eventuellt överstående belopp.
  3. Kom ihåg att överlämna presentkortet till Henrik Aflodal i samband med själva provningen.