Whiskyspot arrangerar Maltwhisky-VM. 135 destillerier från hela världen gör upp om titeln ”Världens bästa maltwhisky”. 35 provningar över hela Sverige. Juryn utgörs av whiskyälskare som blindprovar och röstar fram den bästa whiskyn. Läs mer på www.whiskyspot.com

                                     

VM-provning XIX – Härnösand 29 augusti

Glenfiddich Gathering


 
Glenfiddich är världens största singelmalt. Destilleriet är whiskystaden Dufftowns magnet med horder av turister som beser stället varje år. De får se ett vackert och originellt destilleri. Spritpannorna är rätt små (4550 liter) och olika till formen vilket beror på att den första pannan köptes begagnad från Cardhu och sedan kompletterades med andra egen-designade. Glenfiddich beskrivs som en lätting vilket är en sanning med modifikation. Ihop med eken byggs tunga smaker och världsstjärnan åldras verkligen bra med vitalitet och styrka i behåll.
Det här är ett riktigt Speyside-heat. En kvart bort ligger Aberlour, ett annat stort varumärke. På andra sidan Spey-floden väntar Tamdhu och uppströms stånkar Glenfarclas fram sin fina whisky. Bifloden Livet bidrar med Tamnavulin och ändå från Eastern Highlands kommer Fettercairn.

Vi har en en dubbel världsmästare med oss i form av Glenfarclas som är favorit till segern. Glenfiddich och Aberlour gör upp om andraplatsen. Tamdhu och Tamnavulin är för svaga i sammanhanget och Fettercairn håller inte måttet kvalitetsmässigt.

-Henrik Aflodal
                                       

WHISKY, tävlande

Huvudmalt

  • Glenfiddich

Utmanas av

  • Aberlour
  • Glenfarclas
  • Tamdhu
  • Tamnavulin
  • Fettercairn

TID & PLATS

  • 29 aug kl 18.30 Härnösand

Arrangeras i samarbete med TWAANG

PRIS

Pris: 350 SEK för provning
Medlemspris: 295 SEK*
*Förmånligt pris för Whiskyspot-medlemmar & Aflodal's Friends

Glenfiddich Distillery
När William Grant startade sitt destilleri i Dufftown 1887 visste han inte hur framgångsrik maltwhiskyn Glenfiddich skulle bli. Efter 30 år vid stadens förstlingspanna Mortlach tog han steget och blev sin egen. Men successtoryn skrevs i modern tid. Först firade firman framgångar med blenden Grant’s men i mitten av 1960-talet ställdes maltwhiskyn ut i samma trekantiga flaska i all världens flygplatsbutiker. Då var maltwhisky något för fåtalet invigda. Genomslaget blev monumentalt, Glenfiddich satte maltwhiskyn på kartan globalt och är kvar i toppen med de dryga 10 miljoner liter man skeppar iväg varje år. Familjen Grant regerar.


 
Anmälan:
Malt-VM Glenfiddich Gathering

Härnösand 29/8 2018

Välj event

För- & efternamn

Telefon

E-post

Person 2

Person 3

Person 4

Person 5

Person 6

Person 7

Person 8

Betalsätt

Presentkort?

Har du presentkort och vill gå på en provning? Gör så här:

  1. Anmäl dig/er till provningen. Välj presentkort under betalsätt.
  2. Betala in eventuellt överstående belopp.
  3. Kom ihåg att överlämna presentkortet till Henrik Aflodal i samband med själva provningen.