Whiskyspot arrangerar Maltwhisky-VM. 135 destillerier från hela världen gör upp om titeln ”Världens bästa maltwhisky”. 35 provningar över hela Sverige. Juryn utgörs av whiskyälskare som blindprovar och röstar fram den bästa whiskyn. Läs mer på www.whiskyspot.com

                                     

Malt-VM REPLAY – Linköping 13 mars

The WILD Unique Glenmorangie Allta 
En gång i tiden hade Glenmorangie sin egen husjäst. Det var whiskyförfattaren Michael Jackson som tipsade nyblivne destillerichefen Bill Lumsden som bestämde sig för återupptäcka jästen. Allta är resultatet av Dr Lumsdens ansträngningar (numera blender för whiskyn). I slutet av 00-talet upptäckte han vildjäst på kornaxen som växte i närheten av destilleriet. Whiskymakaren kultiverade jästen i sitt labb och introducerade sedan jästkulturen till sin mäsk för att därpå koka sprit som lades i företrädesvis 2nd fill och refill bourbon barrels: ”Helst hade jag velat lagra whiskyn längre men eken skulle ha överskuggat jäst-karaktären vi identifierade i nykoket. Därför la jag whiskyn på begagnade ekfat. Allta ska smaka färskt.” Vill du smaka? Var med på vår ALLTA-provning i Linköping där hela storyn serveras. Varmt välkommen!

-Henrik Aflodal
                                       

WHISKY

Huvudmalt

  • Glenmorangie Allta 51,2%
  • Glenmorangie 10 år 40%

Supporter-malter

  • Deanston 12 år 46,3%
  • Kavalan Concertmaster Port 40%
  • Westland American Oak 46%
  • Craigellachie 2006 51,5%, ankarfat 40 ltr

TID & PLATS

  • 13 mars kl 19.00 Linköping: Gotthards Kök & Matsalar, Westmansgatan 47

Arrangeras i samarbete med 
Beathas Vänner

PRIS

Pris: 350 SEK
Medlemspris: 295 SEK*
*Förmånligt pris för Whiskyspot-medlemmar & Aflodal's Friends

En ny sorts GLENMORANGIE. Allta som betyder ”vild” är den tionde specialutgåvan i serien Private Edition. Och den är väldigt speciell karaktärsmässigt, inte alls som Glenmorangie brukar smaka. Lumsden poängterar att jästens inverkan på smaken har förbisetts av skottarna under många år men nu ska det bli ändring. Jästen är ju dirigenten som väljer vilka smaker som skapas i ölfasen: ”Nyspriten är mer brödig och gräsig jämfört med vår vanliga ’new make’ som är mer örtig och fruktig i päron-stil. Efter fatlagring stiger en doft av kex, nybakat bröd och blommighet ur glaset. Smaken är rik och bär på vanilj, apelsin, syrup och sweet-chili med aningen jästig bakgrund.”


 
Anmälan:
WILD Glenmorangie Allta

Linköping 13/3 2019

Välj event

För- & efternamn

Telefon

E-post

Person 2

Person 3

Person 4

Person 5

Person 6

Person 7

Person 8

Betalsätt

Presentkort?

Har du presentkort och vill gå på en provning? Gör så här:

  1. Anmäl dig/er till provningen. Välj presentkort under betalsätt.
  2. Betala in eventuellt överstående belopp.
  3. Kom ihåg att överlämna presentkortet till Henrik Aflodal i samband med själva provningen.