Whiskyspot arrangerar Maltwhisky-VM. 135 destillerier från hela världen gör upp om titeln ”Världens bästa maltwhisky”. 35 provningar över hela Sverige. Juryn utgörs av whiskyälskare som blindprovar och röstar fram den bästa whiskyn. Läs mer på www.whiskyspot.com

                                     

VM-provning IV – Linköping 14 mars

The Sublime Glenmorangie Show 
Glenmorangie är skottarnas förstaval om det ska vara en maltwhisky i glaset. Eleganten i den skotska whiskymyllan. Ofta förädlad i allehanda vinfastmiljöer men här handlar det om vanlig bourbonfatslagrad Highland-malt. Med en arom som slår det mesta och en finlemmad gom. Naturliga kontrahenter är två andra storsäljare från Classic Malts-familjen. Highlandkollegan Dalwhinnie med vägvinnande karaktär och ännu större numret Oban från västkusten. Båda tagna ur vanlig ek och omvittnat duktiga.
Från Speyside lånar vi in okända Kininvie. Ersättare för Glenfiddich i Grant’s blend. Sällan provad offentligt och därför spännande att se i det här sammanhanget. Och så serveras Sverige-favoriten Speyburn som den senaste tiden gått från klarhet till klarhet. Ägaren Inver House jobbar målmedvetet med kvalitet och leverans. Härifrån kommer även sjätte utmanare Pulteney, Northern Highlands-kollega till Glenmorangie.

Hur ska man tippa utgången av det här? Titelwhiskyn Glenmorangie kommer att ansättas hårt av Dalwhinnie och Speyburn. Dagsformen på tappningarna avgör vad som händer. Eller så väljer juryn att premiera Obans rökvibbar. Pulteney kommer näppeligen att klara avancemang. Men vad kan Kininvie göra? Vi får se. Linköping har en fantastisk kväll att se fram emot.

-Henrik Aflodal
                                       

WHISKY, tävlande

Huvudmalt

  • Glenmorangie

Utmanas av

  • Pulteney
  • Dalwhinnie
  • Oban
  • Speyburn
  • Kininvie

TID & PLATS

  • 14 mars kl 19.00 Linköping: Gotthards Kök & Matsalar, Westmansgatan 47

Arrangeras i samarbete med 
Beathas Vänner

PRIS

Pris: 350 SEK
Medlemspris: 295 SEK*
*Förmånligt pris för Whiskyspot-medlemmar & Aflodal's Friends

Glenmorangie är Northern Highlands stolthet. Skottlands högsta pannor på dryga 5 meter. När William Matheson startade destilleriet 1843 med pengar han tjänat på droghandel i Hong Kong köpte han två avlagda gin-pannor. De höga halsarna ger ett raffinerat destillat med personlighet. Även om Glenmorangie fanns att köpa redan på 1920-talet var det första 1959 man skiftade strategi och satsade mer på den egna maltwhiskyn. På 1960-talet seglade Glenmorangie upp som största single malt på sin hemmamarknad. 10-åringen är en modern klassiker med en underbar skir arom och härligt fruktälskande mun. I whiskykretsar har firman gjort sig känd för sin ’wood finish’-produkter. Whisky slutlagrad i vinfatsmiljö som ger destillatet en ny karaktär.


 
Anmälan:
Malt-VM Sublime Glenmorangie Show

Linköping 14/3 2018

Välj event

För- & efternamn

Telefon

E-post

Person 2

Person 3

Person 4

Person 5

Person 6

Person 7

Person 8

Betalsätt

Presentkort?

Har du presentkort och vill gå på en provning? Gör så här:

  1. Anmäl dig/er till provningen. Välj presentkort under betalsätt.
  2. Betala in eventuellt överstående belopp.
  3. Kom ihåg att överlämna presentkortet till Henrik Aflodal i samband med själva provningen.