Whiskyspot arrangerar Maltwhisky-VM. 135 destillerier från hela världen gör upp om titeln ”Världens bästa maltwhisky”. 35 provningar över hela Sverige. Juryn utgörs av whiskyälskare som blindprovar och röstar fram den bästa whiskyn. Läs mer på www.whiskyspot.com

                                     

VM-provning II – Emmaboda 22 februari

anCnoc Top Meeting 
Ett toppmöte är när höjdare av betydelse träffas. Knockdhus maltwhisky anCnoc har tagit allt mer plats de senaste åren. Destillatet är bra och med hårt jobb bakom tappningarna har nivån parkerat där den hör hemma. Ett ännu större lyft har höglandsdestilleriet Tomatin åstadkommit. Nedgången och bortglömd har whiskyn med målmedvetet blending-arbete tagit sig in i malthwiskyns finrum. Betydligt mer etablerad är Classic Malts-lågländaren Glenkinchie som skimrar ikapp med fylligare Speyside-klassikern Strathisla förknippad med Chivas Regal. Båda duktiga singelmalter med många fans. Två outsiders som är helt nya på maltwhiskyscenen är Aultmore och Miltonduff. Dewars finstilta Aultmore kom häromåret med en efterlängtad åldersrange, skarpskuren distinkt whisky med tydligt tilltal. Och i höstas lanserade Ballantine’s sin core-malt Miltonduff i gräsig kryddig stil.

Karaktär är ledordet för detta toppmöte i kvalitet. Titelwhiskyn anCnoc har en personlighet som står ut bra i konkurrensen. Miltonduff och Aultmore mejlslar fram sina karaktärer skickligt och har båda stora chanser att gå vidare. Tomatin är en god sak som vill slå alla. Emmaboda bestämmer.

-Henrik Aflodal
                                       

WHISKY, tävlande

Huvudmalt

  • anCnoc från Knockdhu

Utmanas av

  • Strathisla
  • Glenkinchie
  • Tomatin
  • Aultmore
  • Miltonduff

TID & PLATS

  • 22 feb kl 19.00 Emmaboda Folkets Hus, Nygatan 8

Arrangeras i samarbete med Gantesbo MWK & Malty Towers WA

PRIS

Pris: 350 SEK
Medlemspris: 295 SEK*
*Förmånligt pris för Whiskyspot-medlemmar & Aflodal's Friends

Knockdhu är Gordon Bruces ögonsten. Destillerichef av den gamla stammen som bor intill och pysslar om stället med finurlig uppfinningsrikedom. Nybyggda redskapsskjulet med träpanel sticker ut i ett land med stenkåkar. Läget vid sidan av Speyside nedåt Aberdeen är passande. Malten var i många år förbisedd tills ägaren Inver House satsade på whiskyn som idag håller toppklass.
1993 tvingades man döpa om malten till anCnoc efter en dispyt med Knockando. Idag en vinstlott när gäliska namn är inne.


 
Anmälan:
Malt-VM anCnoc Top Meeting

Emmaboda 22/2 2018

Välj event

För- & efternamn

Telefon

E-post

Person 2

Person 3

Person 4

Person 5

Person 6

Person 7

Person 8

Betalsätt

Presentkort?

Har du presentkort och vill gå på en provning? Gör så här:

  1. Anmäl dig/er till provningen. Välj presentkort under betalsätt.
  2. Betala in eventuellt överstående belopp.
  3. Kom ihåg att överlämna presentkortet till Henrik Aflodal i samband med själva provningen.